Smartius

FacebookLinkedin Avaa valikko

Smartius toimi Hukkasen perheen omistaman Nordic Seafood Holding Oy:n oikeudellisena neuvonantajana yhtiön ostaessa Taimen Oy:n koko osakekannan

14.10.2015

 
Smartius toimi Hukkasen perheen omistaman Nordic Seafood Holding Oy:n oikeudellisena neuvonantajana yhtiön ostaessa Taimen Oy:n koko osakekannan.Vuonna 1964 perustettu Taimen-yhtiöt on yksi Suomen vanhimmista kala-alan yrityksistä ja alan johtava toimija sekä Suomessa että Ruotsissa. Konserni on erikoistunut poikastuotantoon ja kirjolohen ruokakalan kasvatukseen. Konsernin emoyhtiö on Taimen Oy, jonka tytäryhtiönä toimii Ålands Fiskförädling Ab. Taimen-yhtiöillä on yhteensä 30 tuotantolaitosta Manner-Suomessa, Ahvenanmaalla ja Ruotsissa. Taimen-yhtiöissä työskentelee noin 80 henkeä ja vuoden 2014 liikevaihto oli noin 34 miljoonaa euroa. Taimen-yhtiöiden kokonaistuotanto on vuosittain reilu kahdeksan miljoonaa kiloa ja se tuottaa tällä hetkellä yli puolet Suomen kirjolohen ruokakalatuotannosta.


Hukkasen perhe omistaa myös V. Hukkanen Oy:n koko osakekannan. V. Hukkanen Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kalatuotteita Kalaneuvos -tuotemerkin alla. Perheyrityksessä työskentelee 106 henkilöä ja vuoden 2014 liikevaihto oli noin 55 miljoonaa euroa. Konserniin kuuluu myös vuonna 2013 ostettu, vuonna 1954 perustettu,  Martin Kala Oy. V. Hukkanen Oy:n ja Martin Kala Oy:n yritysten yhteenlaskettu vuotuinen kalatuotteiden käsittelymäärä on noin 11 miljoonaa kiloa.


Smartiuksessa yrityskaupan projektivastuullisena juristina toimi osakas Tuomas Lehtimäki (tuomas.lehtimaki@smartius.fi, +358 50 3365590).


Takaisin